4 juni 2023
tisdag, 05 december 2017 14:42

Catella Residential köper i Nürnberg och Stuttgart

Skrivet av 
alt
Panorama över Feurbach, cirka 5 km från Stuttgarts centrum.

 

Catella Residential Investment Management förvärvar två bostadsprojekt i Nürnberg och Stuttgart på uppdrag av en sydtysk investeringsfond. Totalt omfattar förvärvet 23,6 MEUR.

 

– De två projekten innehåller små och medelstora lägenheter på en marknad med stark efterfrågan och en hård konkurrens, säger Matthias Bursi, biträdande fondchef på Catella.

 

Projektet i distriktet Mögeldorf i Nürnberg, som är centralt beläget i en parkmiljö, omfattar bostäder om 2.606 kvm. Byggnaden kommer att rymma 25 bostäder och en kommersiell enhet samt ett garage under jord med 30 platser. Lägenheterna varierar i storlek mellan 51 och 108 kvm.

 

Säljaren är Kommunale Entwicklungs- und Wohnungsbaugesellschaft mbH (KEWOG). Köpeskillingen för projektet i Nürnberg är 9,9 MEUR.

 

Fastigheten, som har förvärvats i Stuttgart-Feuerbach, ligger norra delen av staden, i en byggnad med 7 våningsplan innehållande 124 små lägenheter och ett garage under jord med 13 platser. Lägenheterna, i storlekar mellan 18 kvm och 23 kvm, förväntas bli färdigställa och överlämnade till en ideell förvaltare i september 2018, en förvaltare som tillhör ett dotterbolag till Stuttgart Caritas Association. Förvaltaren har tecknat ett 15-årigt hyresavtal för fastigheten.

 

Feuerbach ligger cirka 5 km från Stuttgarts centrum, med bekväm tillgång till tunnelbanestation och järnvägsstation. Köpeskillingen för projektet i Stuttgart-Feuerbach är cirka 13,7 MEUR.