4 juni 2023
tisdag, 05 december 2017 13:43

Kongahälla Shopping får ett hälsokluster

Skrivet av 
alt
I Kongahälla Shopping som växer fram i centrala Kungälv kommer ungefär en femtedel av hyresgästerna att ha verksamheter inom vård och hälsa, något som skapar ett flöde av ärendebaserade besök som också gynnar de övriga hyresgästerna i området.


Kongahälla Shopping – gemensamt ägt av Adapta Fastigheter och Alecta – har tecknat hyresavtal med Västra Götalandsregionen (VG-regionen) för vårdetableringar om totalt 4.200 kvm. Satsningen omfattar ett brett utbud inom friskvård, sjuk- och tandvård, och den blir en viktig del i det hälsokluster som nu växer fram i Kongahälla Shopping.
    

Genom vårdetableringen skapas ett tydligt flöde av ärendebaserade besök på dagtid vilket är gynnsamt för alla verksamheter i Kongahälla Shopping. VG-regionens etablering kommer att innehålla en stor tandklinik, vårdcentral, BVC, rehabmottagning, barnmorskemottagning, ungdomsmottagning och en enhet för barn- och ungdomshabilitering.
    

Förutom VG-regionens satsning kommer klustret även att innehålla ett stort gym genom Nordic Wellness, hårvård, och specialister inom egenvård som fotvård, massage m.m.
    

– Sammantaget kommer vi nu att få cirka 7.000 kvm av profilerad hälsa och vård vilket är unikt. Det är också del i en tydlig utveckling till att bli ett modernt center där besökaren skall kunna göra fler saker samtidigt, och där många verksamheter förutom handeln bidrar till starka besöksflöden över tid, säger Erik Fischer, vd för Adapta Fastigheter.
    

Kongahälla Shopping blir ett regionalt köpcentrum i centrala Kungälv med plats för 100 butiker, verksamheter och service. Projektet är den största pågående satsningen på handel i Göteborgsområdet på över tio år och omfattar cirka 37.000 kvm uthyrningsbar yta. Byggarbetena påbörjades under sommaren 2016 och öppningen är planerad till mars 2019. Hyresavtal finns idag på mer än 70 procent av ytorna avsedda för butiker, restauranger och service.
    

– Vi sitter nu med förhandlingar på de flesta av resterande ytor i centret och lägger mycket tid på det för att få till den bästa och mest intressanta butiksmixen. Vi håller också på med arbetet kring vårt Food & Beverage utbud där O’Learys blir en viktig aktör, säger Håkan Olsson, uthyrningsansvarig på Adapta Fastigheter.
    

I direkt anslutning till Kongahälla Shopping byggs det 900 lägenheter, förskola och ett nytt resecentrum. Totalt i Kungälv byggs och planeras just nu för 3.600 nya bostäder.