4 juni 2023
måndag, 20 november 2017 13:25

Catena vill öka i Nässjö

Skrivet av 
alt
Såhär kan den komma att se ut, den nya fastigheten som Catena vill bygga i Nässjö. Illustration: Catena


Ifjol uppförde Catena en fastighet på 9.000 kvm i Logistic Park Nässjö och kom därmed upp i en total yta om 33.000 kvm i området med hyresgästerna Höglands Logistik respektive Intersport. Nu hoppas bolaget kunna bygga ytterligare en till fastighet, om 14.000 kvm. Inflyttning i den tilltänkta fastigheten sker 12-15 månader efter kontraktskrivning.
    

– Nässjö är en väletablerad logistikpunkt i Sverige. Vi ser ett behov av logistikfastigheter och eftersom Logistic Park Nässjö har ett otroligt bra läge vill vi satsa på en till byggnad där, säger Nicklas Schmidt, affärsutvecklare vid Catena.
    

Precis intill Logistic Park Nässjö, även känt som Gamlarps Industriområde, går riksväg 40/31 och stambanan. Dessutom ligger en av Sveriges största kombiterminaler i området och bredvid stambanan ligger Postnord med verksamhet inom brevsortering och åkeri. Postnord utvecklar just nu sitt tjänsteutbud i Nässjö genom att investera i en paketsorteringsmaskin för ”klump” upp till 3 kg. Med Höglands Logistik tillfördes tjänster i området som splitpoint nära kombiterminalen och crossdocking med järnvägen.