4 juni 2023
torsdag, 16 november 2017 11:40

Scheiwiller Svensson tar fram koncept åt Academy

Skrivet av 
alt
Scheiviller Svenssons inredningskoncept för utbildningsföretaget Academys lokaler i Kista tas vidare till Academys lokaler i München och Helsingfors.


Efter att ha ritat och inrett utbildningslokaler för Academy (en del av Academic Work) i Kista NOD har Scheiwiller Svensson Arkitektkontor fått förnyat förtroende när konceptet nu tas vidare till München och Helsingfors.
    

Academy erbjuder intensivutbildningar inom områden där efterfrågan är stor, på platser med IT- och techkluster. Nu växer verksamheten internationellt och Scheiwiller Svensson har fått i uppdrag att designa de nya utbildningslokalerna efter grundkonceptet i Kista. De nya utbildningslokalerna ligger i Garching, München, och i närheten av Aalto-universitetet i Helsingfors och kommer stå klara under 2018.
    

– Tanken med inredningen är att skapa ett lugn i lokalerna som en kontrast till det snabba utbildningstempot. Därför har vi valt ett tema med naturkänsla där grönt är grundfärg och mossa, ask och grått återkommande toner. Det gröna följer också färgen i Academys logotype säger Pyret Paulander, inredningsarkitekt.