5 augusti 2021
onsdag, 08 november 2017 12:33

AMF utvecklar historiska kvarter på Söder

Skrivet av 
alt
AMF Fastigheters projekt i Stockholmsverken omfattar två kvarter, fyra byggnader och två innergårdar. Totalt ska kvarteren, som ligger nära nyöppnade Citybanan, inrymma cirka 20.000 kvm flexibla kontor med hög teknisk standard. Dessutom planeras cirka 3.000 kvm för handel och restaurang.


I korsningen mellan Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan på Södermalm i Stockholm utvecklar AMF Fastigheter nu de historiska industrikvarteren Stockholmsverken. Under åren har kvarteren blivit en sluten plats som få besöker efter kontorstid. Nu utvecklar AMF Fastigheter kvarterens kontor, gatuplan och innergårdar för att skapa en plats där människor vill arbeta, mötas och umgås.
    

– Förr i tiden var Stockholmsverken namnet på en av Södermalms största industrier som låg i dessa byggnader men tyvärr har platsen genom åren blivit lite öde. Nu tar AMF ett krafttag för att Stockholmsverken ska bli kvarter där människor och företag får förutsättningar att växa med sina idéer, säger Per Helgesson, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.
  

Totalt kommer 23.000 kvm att utvecklas till arbetsplatser som kan välkomna en bredd av företag och ambitionen är att kunna öppna gatuplanen för restauranger och caféer. Kvarterens innergårdar kommer också att utvecklas och öppnas för allmänheten.
    

– Södermalm är en av Stockholms mest kreativa stadsdelar. De som arbetar, bor och rör sig här har höga förväntningar på de platser där de väljer att tillbringa sin tid, oavsett om det är arbete eller fritid. Genom att utveckla Stockholmsverken vill vi möta dessa förväntningar och skapa liv och rörelse i den här delen av Södermalm. Med Citybanas öppnande och allt spännande som händer i området finns alla förutsättningar för det, fortsätter Per Helgesson.
    

Arbetet med att utveckla Stockholmsverken kommer att pågå i etapper fram till 2019.