Skriv ut denna sida
tisdag, 07 november 2017 18:33

​​​Regio och Kungsleden avtalar i Veddesta

Skrivet av 
alt
Vy över framtida Veddesta och Barkarbystaden. Illustration Järfälla kommun och Tovatt Architects and Planners

 

Järfälla kommun har undertecknat överenskommelser med Regio och Kungsleden om att utveckla och bygga flera kvarter med bostäder, verksamheter och förskola i nya Veddesta. Kvarteren ligger nära framtida tunnelbaneuppgång och kollektivtrafiknav i Barkarby.

 

I överenskommelserna fastslås att Regio och Kungsleden finansierar utbyggnad av kommunala anläggningar inom planområdet, att de bidrar till kommunens finansiering av tunnelbanan till Barkarby samt att bebyggelsen ska bidra till att utveckla Veddesta till en sluten kvartersstruktur med tydliga stadskvaliteter. Järfälla kommun tar nu fram förslag till detaljplan för området, Veddesta IV, i samarbete med Regio och Kungsleden.

 

– Nu tar vi nästa steg i utvecklingen av framtidens Veddesta. Avtalet med Regio och Kungsleden innebär att vi möjliggör för en blandstad med bostäder, verksamhetslokaler samt förskola i ett attraktivt och kollektivtrafiknära läge, säger kommunstyrelsens ordförande Claes Thunblad (S).

 

Överenskommelsen med Regio avser utveckling av fastigheten Veddesta 2:76 och överenskommelsen med Kungsleden avser fastigheterna Veddesta 2:65 och Veddesta 2:73.

 

Järfälla kommun har i avtal om utbyggnad av tunnelbana till Barkarby åtagit sig att uppföra 14.000 bostäder i tunnelbanans influensområde fram till år 2032.

Senaste från Redaktionen