5 augusti 2021
måndag, 06 november 2017 18:07

Aros och Zengun samarbetar på Gärdet

Skrivet av 
alt
Ordonnansen V, ritad av Semrén & Månsson, blir ett samtida bidrag till arkitekturen på Gärdet, precis mellan 30-talsbebyggelsen och den senare 60-talsfunkisen. Bild: Semrén & Månsson arkitekter

 

Aros Bostadsutveckling och Zengun har tecknat en avsiktsförklaring avseende samverkansentreprenad för genomförandet av projektet Ordonnansen V på Gärdet i Stockholm. Projektet omfattar cirka 125 lägenheter i en bostadsrättsförening som även inkluderar restauranglokaler och garage.

 

Aros Bostad och Zengun genomför projektet som en samverkansentreprenad, ett samarbete där båda parter redan från ett tidigt skede bidrar med kunskap och erfarenhet för åstadkomma en bättre slutprodukt avseende kvalitet, funktion, slutkostnad och kundnöjdhet än vid sedvanlig totalentreprenad.

 

Ordonnansen V erbjuder lägenheter mellan 1-5 rok med väl utformade planlösningar och hög kvalitet både avseende gestaltning och utformning. Projektet är beläget på en av Gärdets bästa adresser, korsningen Furusundsgatan / Värtavägen, och är framtaget i samarbete med Semrén & Månsson arkitekter. Säljstart har redan genomförts och produktionsstart är planerat till första halvåret 2018. Inflyttning är beräknad till andra halvåret 2020.

 

– För oss är Ordonnansen V ett väldigt spännande projekt som vi har arbetat med under en längre tid. Det är ett stort projekt som ska utföras i innerstadsmiljö vilket ställer speciella krav på entreprenören. Därför är vi speciellt glada över att få samarbeta med Zengun, som med sin erfarenhet, kompetens och resurser är rätt partner för oss i syfte att genomföra det här projektet med på ett framgångsrikt sätt. Återigen väljer vi en samverkansentreprenad där våra respektive kompetenser utnyttjas effektivt, säger Magnus Andersson, vd för Aros Bostad.

 

– Ordonnansen V ligger i linje med vår satsning att bli förstahandsvalet som samverkanspart och leverantör av entreprenader inom bostadssegmentet i Stockholm. Vi är övertygade att de erfarenheter vi har med oss från tidigare kommer väl till pass även i detta spännande projekt, säger Magnus Christiansen, COO i Zengun.