25 juli 2021
måndag, 06 november 2017 12:27

Atrium Ljungberg hyr ut 7.000 kvm till H&M

Skrivet av 
alt
H&M:s nya lokaler om 7.000 kvm i Atrium Ljungbergs fastighet Stora Katrineberg 16 i Marievik har ett utmärkt citynära och vackert läge vid vattnet. Här finns närhet till service, goda kommunikationsmöjligheter inom några minuters promenadavstånd och smidig access till E4/E20.

 

Atrium Ljungberg har tecknat ett hyresavtal med H&M som väljer att utöka sin verksamhet på Liljeholmen i Stockholm. H&M kommer att hyra cirka 7.000 kvm kontorsyta. 

 

H&M har idag delar av sina globala supportfunktioner belägna i Marievik med drygt 2.000 medarbetare. Hyresavtalet med Atrium Ljungberg om ytterligare 7.000 kvm kontorsyta i bolagets fastighet på Liljeholmen möjliggör en utökning av H&M:s verksamhet i området.

Kontorsfastigheten på Liljeholmen är strategiskt belägen vid Liljeholmskajen i anslutning till Marieviks kontorsområde och Liljeholmens galleria. Närheten mellan H&M:s nuvarande och kommande lokaler kommer möjliggöra att organisationen fortsatt kan agera som en enhet. Inflyttning till de nya lokalerna, som anpassas helt efter H&M:s aktivitetsbaserade koncept, sker vid årsskiftet 2018/2019.

 

Liljeholmen och Marievik är ett etablerat kontorskluster där marknadsledande företag som Ahlsell, Cisco, Bombardier, UC, H&M, Lantmäteriet och Pernod Ricard har sina verksamheter. I enlighet med Stockholm stads vision, att låta innerstaden växa söderut, finns planer att ytterligare utveckla och förtäta området med attraktiva bostäder och service för att stärka kopplingen med Södermalm.

 

Atrium Ljungbergs bestånd i Liljeholmen består för närvarande av tre byggnader med en total uthyrningsbar area om cirka 40.000 kvm samt garage.

 

Fastigheten har ett utmärkt citynära och vackert läge vid vattnet. Här finns närhet till service, goda kommunikationsmöjligheter inom några minuters promenadavstånd och smidig access till E4/E20. I Liljeholmen finns tunnelbana, bussar och tvärbana samt flygbuss till både Arlanda och Bromma. 

 

– Vi är väldigt glada att ett så framgångsrikt företag som H&M väljer att utöka sin verksamhet i våra lokaler. Nyligen öppnade Boulebar Tryckeriet, en 1.300 kvm stor medelhavspark med restaurang i en före detta industrilokal i fastigheten och i våras flyttade Bankgirot hela sin verksamhet hit.  Nu finns endast en lokal på 600 kvm ledig, sedan är husen fullt uthyrda, säger Petter Klingofström, uthyrningschef kontor, Atrium Ljungberg.

 

Hyresavtalet med H&M är ett så kallat grönt hyresavtal – en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.