5 augusti 2021
fredag, 03 november 2017 14:29

Stronghold säljer sin del i ESNY

Skrivet av 
alt
Urban Edenström, vd för Stronghold Invest.

 

Stronghold Invest har tecknat avtal om att avyttra sin andel om 15 procent av aktierna i Eklund Stockholm New York. Stronghold har sedan 2010 varit en aktiv ägare i ESNY, och en del i utvecklingen av verksamheten till Sveriges ledande fastighetsförmedlare inom premiumsegmentet. Försäljningen ska ses som ett led i Strongholds renodling mot kunder inom företagssegmenet.

 

– ESNY, som grundades i New York 2009, har dels initierat amerikanska influenser på den svenska marknaden, dels lett utvecklingen inom premiumsegmentet vad avser fastighetsförmedling för privatpersoner. Vi är glada över att ha fått vara med om att utveckla bolaget som har etablerat sig som den ledande aktören i sitt segment, och samtidigt se och lära oss från B2C-segmentet. Med den nya ägaren får ESNY rätt förutsättningar att fortsätta denna resa, säger Urban Edenström, vd för Stronghold Invest.

 

I en kommentar kan sägas att marknaden för exklusiva lägenheter i Stockholm börjar mättas med fallande priser. År 2015 omsatte ESNY cirka 72 Mkr, en omsättning som för år 2016 föll till 47,5 Mkr, med vinster efter skatt om 1,2 Mkr respektive 0,6 Mkr. Troligt är att omsättning under år 2017 fortsätter att falla för bolaget. SF