Skriv ut denna sida
fredag, 06 oktober 2017 13:41

Första spadtaget på Strömsör i Skellefteå

Skrivet av 
alt
Den nya stadsdelen Strömsör i Skellefteå blir Skebos största byggprojekt under 2000-talet.

 

Bygget av Strömsör i Skellefteå påbörjas på måndag med det första spadtaget.  Fördelningen av de 118 lägenheter som Skebo bygger är klara i detalj och de rymmer allt mellan små tvåor till mindre fyror.

 

– Strömsör kommer att erbjuda boenden för hushåll i olika storlekar i ett väldigt attraktivt område nära älven och centrum, säger Harriet Classon, styrelseordförande i Skebo.

 

Skellefteås nya stadsdel Strömsör blir Skebos största byggprojekt under 2000-talet. På Strömsör samverkar Skebo även med Skellefteå Industrihus, som bygger kontorshus och parkeringshus närmast E4, och Riksbyggen, som bygger cirka 100 bostadsrätter.

 

– Det blir en trevlig innergård och ett levande område i stort, säger Harriet Classon.


Skebos lägenheter ryms i fyra stora huskroppar som byggs från sex våningar i norr till fyra våningar i söder för att optimera utsikten mot älven. Lägenheterna blir moderna med genomtänkt planlösning. Alla lägenheter förses med balkong.

 

– Majoriteten av lägenheterna blir tvåor och treor. Intressant är även att vi förser fem av treorna med en egen toalett i det extra sovrummet. Vi tror att det kommer att vara tilltalande för hushåll med inneboende eller hemmaboende tonåring, säger Åsa Andersson, Skebos vd

 

Inflyttning planeras till år 2020.

 

Senaste från Redaktionen