25 juli 2021
tisdag, 26 september 2017 17:45

Sterte, ny kapitalförvaltningschef på Alecta

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                    

Hans Sterte (bilden) blir ny chef för Alectas kapitalförvaltning. Han kommer närmast från en motsvarande roll på Skandia och dessförinnan på Länsförsäkringar. Tidigare har han varit verksam på Handelsbanken och Erik Penser Fondkommission i olika roller. Sterte har även arbetat inom Finansdepartementet och på Riksbanken.

 

I slutet av maj lämnade Per Frennberg posten som kapitalförvaltningschef på Alecta och sedan dess har Tony Persson har varit tillförordnad kapitalförvaltningschef. Han fortsätter uppdraget som tillförordnad kapitalförvaltningschef till dess att Hans Sterte tillträder under det första kvartalet 2018.

 

– Jag är väldigt glad att kunna välkomna Hans Sterte som ny chef för Alectas Kapitalförvaltning. Hans långa erfarenhet som ledare i olika typer av organisationer och hans djupa kunskap inom kapitalförvaltning blir mycket värdefulla för Alecta och för utförandet av Alectas uppdrag, säger Magnus Billing, vd för Alecta.

 

Vid utgången av det andra kvartalet förvaltade Alecta cirka 800 Mdr kr. Alectas kapitalförvaltningsmodell har under åren levererat ett erkänt gott resultat och kommer ligga fast i sin nuvarande utformning.

 

– Alectas kapitalförvaltningsmodell, med en framgångsrik aktiv förvaltning och direkt ägande i drygt 100 bolag, har skapat stora värden för företags- och privatkunderna. Det ska bli otroligt spännande att tillsammans med alla duktiga medarbetare på Alecta fortsätta arbetet med att skapa mervärde i takt med marknadens utveckling, säger Hans Sterte.