Skriv ut denna sida
tisdag, 26 september 2017 17:36

EM satsar stort i Norra Djurgårdsstaden

Skrivet av 
alt
Biträdande finansborgarråd Jan Valeskog och Einar Mattssons koncernchef Stefan Ränk vid första gjutningen i kv Koppången i Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

 

Igår genomförde Einar Mattsson tillsammans med biträdande finansborgarrådet Jan Valeskog den första gjutningen i kvarteret Koppången i Norra Djurgårdsstaden. Här uppför Einar Mattsson 130 energieffektiva hyresrätter för egen förvaltning. 


Hyresrätterna är projekterade för Miljöbyggnad Guld med solceller på taket, bergvärme och avloppsvärmeväxlare. Bostäderna beräknas vara inflyttningsklara 2019. Investeringsvolymen för projektet är cirka 350 Mkr.

 

– För en långsiktig aktör som Einar Mattsson är naturligt att utveckla hyresrätter med hållbara materialval och med smarta energilösningar. Det gör kvarteret attraktivare för boende, det är smart ur förvaltningssynpunkt och ligger också i linje med stadens målsättning för Norra Djurgårdsstaden, säger Stefan Ränk, koncernchef på Einar Mattsson.

 

En majoritet av bostäderna i de fyra huskropparna kommer utgöras av tvårumslägenheter. Husens utformning anspelar på områdets numera nedlagda industrier. Koppången har bland annat solceller på taket, grönytor med gröna tak och en park på innergården. Utöver 63 parkeringsplatser finns även 338 cykelplatser varav de flesta inomhus. Med service i bottenvåningarnas fyra kommersiella lokaler och med konstnärlig utsmyckning på gården vill Einar Mattsson bidra till en levande stadsmiljö.

 

– Vi vill att alla, oavsett ålder, trivs i kvarteret Koppången. Kvarteret kommer därför att ha en park med konst i form av klättervänliga djurskulpturer för att bli en inspirerande plats för lek och återhämtning, säger Britta Blaxhult, mark- och projektförvärvschef på Einar Mattsson.

Senaste från Redaktionen