1 oktober 2022
måndag, 25 september 2017 16:55

​Vällingby City är åter Vällingby Centrum

Skrivet av 
alt
Våren 2008 återinvigdes Vällingby Centrum (ursprungligen invigt 1954) under det nya namnet Vällingby City. Nu är ägaren Svenska Bostäder och förvaltaren Newsec överens om att återta namnet Vällingby Centrum. Bild: White


Under åren 2004–2008 genomgick Svenska Bostäders Vällingby en moderniseringsfas. I samband med förnyelsen och den dåvarande planen över området togs även ett beslut att byta namn från Vällingby Centrum till Vällingby City. Nu befinner sig stadsdelen i en ny fas där den grafiska identiteten uppdateras. I samband med detta återtas namnet Vällingby Centrum.
    

– Newsec har sedan 2012 arbetat tillsammans med fastighetsägaren Svenska Bostäder med en långsiktig plan för att utveckla utbudet i Vällingby. Nu när vi återigen är ett levande centrum med starkt kultur-, restaurang-, handels- och serviceutbud är det en viktig pusselbit i vårt utvecklingsarbete att återta namnet Vällingby Centrum, säger Camilla Lager, centrumledare och marknadsansvarig för Vällingby Centrum.
    

De båda parterna är överens om att namnbytet rimmar väl med den positiva utveckling Vällingby Centrum har genomgått och står inför.
    

– Svenska Bostäder har en lång närvaro i Vällingby och stadsdelen ligger oss varmt om hjärtat. Att Vällingby kan erbjuda ett levande centrum med allt från affärer till annan typ av samhällsservice är oerhört viktigt. Vårt samarbete med Newsec bygger på långsiktighet och ansvarstagande, det är därför vi nu tar nästa steg för att utveckla Vällingby Centrum, säger Pelle Björklund, vd Svenska Bostäder.