Skriv ut denna sida
onsdag, 20 september 2017 14:43

Eurostop blir mässcenter vid Arlanda

Skrivet av 
alt
Nu startar omvandlingen av f.d. Eurostop Arlanda till en modern internationell mötes- och mässanläggning. Den nya mässan Scandinavian Expo öppnar årsskiftet 2019/2020 och kommer bestå av nya mässhallar, konferenslokaler och hotell.

 

Sveriges största flygplats får en internationell mässa. Mässan går än så länge under benämningen Scandinavian Expo och kommer att ligga i Arlandastad. Det är hotellet f.d. Eurostop Arlanda, omfattande cirka 100.000 kvm, som byggs om till en modern mötesplats med mässhallar, konferensutrymmen och hotell.

 

Arlandastad Holding AB köpte Eurostop Arlanda tidigare i år av Unibail-Rodamco. Arlandastad Holding AB äger sedan tidigare stora markområden mellan flygplatsen och Arlandastad. Bolaget har fokus på att utveckla utbildnings- och möteskoncept för olika branscher, och satsningen på en stor och modern mässanläggning är en viktig pusselbit för att utveckla en attraktiv internationell mötesplats i området.

 

Hotellkapaciteten kommer att dubbleras till 900 hotellrum genom tillbyggnad av ytterligare ett hotelltorn i f.d. Eurostop samt utbyggnad av ett befintligt hotell i området. Just nu pågår upphandling av framtida mässoperatör som beräknas vara klar vid årsskiftet.

 

Arlandastad Holding har sedan tidigare en mötesplattform för fordonsindustrin, Drivelab, som består av utbildnings- och eventlokaler, hotell samt två testanläggningar i området kring Arlandastad. Hit kommer personbilsföretagens medarbetare för att utbildas på nya bilmodeller och drygt 100.000 utbildningsdagar hålls här årligen. I oktober komlpetteras Drivelab med ytterligare en utbildnings- och utställningsdel för stora fordon, Drivelab BIG.

 

Utöver dessa planerar Arlandastad Holding för utveckling av fler nya mötes- och utbildningskoncept. Exempelvis ska ett utbildningskoncept inom boende- och byggbranschen knytas ihop med den befintliga bostadsutställningen Nybygget. Dessutom har ett utbildnings- och forskningskoncept inom hälsa och idrott har påbörjats, där Svenska Fotbollsförbundet och Arlandastad Holding har inlett en förstudie för att undersöka möjligheterna för en nationell utvecklings-, tränings- och utbildningsanläggning vid Arlandastad.
 

Arlandastad Holding har även ett viktigt samarbete med Sigtuna kommun och Swedavia AB genom det samägda bolaget Airport City Stockholm AB. Visionen är att tillsammans utveckla Sveriges första flygplatsstad och dubblera antalet arbetstillfällen till 50.000 år 2030.

Senaste från Redaktionen