Skriv ut denna sida
onsdag, 20 september 2017 10:37

ByggVesta dubblar på Campus Flemingsberg

Skrivet av 
alt
Innergård i ByggVestas färdigställda första etapp på Campus Flemingsberg.

alt
Paul Lindquist, fastighets- och investeringslandstingsråd i Stockholms läns landsting, och Anna Maria Sjölin, projektledare på ByggVesta.

 

ByggVesta har tecknat avtal med Stiftelsen Clara inom Stockholm läns landsting om förvärv av mark på Campus Flemingsberg, för att bygga ytterligare cirka 400 student- och forskarlägenheter. Bygget ska ske i anslutning till den nya entrén till Campus Flemingsberg och Karolinska Huddinge. De planerade huskropparna ska rama in och skapa ett levande campusområde där studenter och forskare kan bo och umgås. De nya husen blir ett tillägg till de drygt 430 lägenheter som ByggVesta redan har på området, där de första inflyttningarna just nu pågår.

                     

– Jag är väldigt glad över att vi kan bidra till ett mer levande campus. Behovet av studentbostäder i Stockholmsregionen är stort och nu kommer fler studenter få möjlighet att bo på campusområdet. För att Stockholms län ska fortsätta att vara en av landets ledande kunskapsregioner måste vi få fler bostäder. Att vi kan bidra med detta genom markförsäljning till ByggVesta är väldigt positivt, säger Paul Lindquist, ordförande i Stiftelsen Clara och fastighets- och investeringslandstingsråd i Stockholms läns landsting.

                     

Detaljplanearbetet för området ska påbörjas till våren och kommer att samordnas med övriga planer som Huddinge kommun driver inom Flemingsbergsområdet.

 

För att ytterligare bidra till den välkomnande känslan kommer ByggVesta skapa levande bottenvåningar i husen, som t ex gemensamma studierum och samvarorum som blir naturliga mötesplatser för studenter och forskare. Det är en del i arbetet för att få en trygg gatumiljö under dygnets alla timmar och i utvecklingen av ett trivsamt och stadsmässigt Campus Flemingsberg.

 

– Vi ser fram emot att få fortsätta utveckla studentboenden på Campus Flemingsberg. De nya kvarteren kommer bidra till att skapa en större ”oas” för studenter och forskare att vistas och umgås i, säger Anna Maria Sjölin, projektledare på ByggVesta.

                     

ByggVestas boendekoncept Live to Grow, som utmanar hur ett traditionellt studentboende ser ut, kommer att användas i området. Det innebär bland annat att man underlättar möten mellan hyresgästerna genom gemensamma ytor att umgås på och områdesansvariga som själva är studenter och bor på området.

Senaste från Redaktionen