18 april 2024
tisdag, 12 september 2017 16:42

Profi invigde Väsbys största solcellsanläggning

Skrivet av 
alt
Profis vd Thomas Sipos och kommunstyrelsens ordförande i Upplands Väsby, Mathias Boman, invigde kommunens hittills största solcellsanläggning.

 

Kommunstyrelsens ordförande i Upplands Väsby Mathias Boman och Profi Fastigheters vd Thomas Sipos invigde på tisdagen Upplands Väsbys största solcellsanläggning på taket av en av Profis fastigheter i Bredden/InfraCity.

 

Anläggningen, som Profi etablerat i samarbete med Eneo Solutions AB, omfattar totalt 1.500 kvm solcellspaneler som beräknas leverera 230 MWh/år. Som jämförelse motsvarar det hushållselen i 45 normalstora villor. Anläggningen, som nu är i drift, innebär att en koldioxidbesparing med 18 ton årligen.

 

Att använda förnyelsebar energi för elanvändning i fastigheterna är viktigt för Profi Fastigheter. Vid varje nytt förvärv läggs energiförbrukningen om till förnyelsebar energi så fort det är möjligt. Utöver solceller har Profi Fastigheter valt vattenkraft, bergvärme och vindenergi som förnyelsebara energikällor.

 

– Solceller ger oss en möjlighet att verkligen bidra aktivt till samhällets hållbarhet. Istället för att bara köpa grön el som redan produceras så är vi med och tillför ny grön el till elnätet, säger Thomas Sipos.