19 april 2024
torsdag, 01 juni 2017 16:14

Erika Hellman, ny vd för Gullringsbo Egendomar

Skrivet av 
alt

                                                                                                                 

Styrelsen för Gullringsbo Egendomar har utsett Erika Hellman (bilden) till vd för bolaget. Samtidigt utses Patrik Eriksson, koncerncontroller på Gullringsbo Egendomar, till vice vd. Erika Hellman efterträder Sture Kullman som valt att gå i pension. Han kommer fortsättningsvis att vara engagerad i vissa av koncernens styrelser. Gullringsbo Egendomar är ett av Sveriges större privatägda bygg- och fastighetsbolag med en omsättning om 2,6 Mdr kr och ett fastighetsvärde på cirka 6 Mdr kr.

 

För Erika Hellman, som är andra generationens ägare i bolaget, har tanken om att ta över utvecklats med tiden.

 

– Tanken med att ta över som vd har långsamt växt fram. Vd-rollen blir givetvis ny men jag har varit engagerad i bolaget i 20 år, som aktiv ägare, ledamot i bolagets olika styrelser och som anställd. Jag känner företagen väl och känner mig trygg i uppgiften. Genom den organisationskultur vi har kommer våra engagerade styrelseordförande och jag att ha en nära och kontinuerlig kontakt. Jag ser verkligen fram emot min nya roll med spänning och förväntan, säger Erika Hellman.

 

Gullringsbo Egendomar är moderbolag i en koncern där Svenska Hus, MVB, Forestry, Wangeskog Hyrcenter, Torslanda Entreprenad, Novi Real Estate och Munkbron Finans ingår.