4 juni 2023
onsdag, 01 mars 2017 18:04

TH Real Estate säkrar lån om 4,5 Mdr åt Cityhold

Skrivet av 
alt
Jasper Gilbey, Fund Manager, och Farrah Brown, Head of Treasury, på TH Real Estate.

 

TH Real Estate har från ING och LBBW säkrat en lånefinansiering om cirka 470 MEUR (cirka 4,5 Mdr kr) till tio fastigheter inom Cityhold Office Partnership Fund (CHOP) – en pan-Europeisk JV-plattform mellan TIAA samt Första- och Andra AP-fonden. Rådgivare till CHOP för refinansieringen var Eastdil Secured.

 

Cirka 240 MEUR av refinansieringen gäller fyra fastigheter i London på adresserna 60 Great Portland Street, W1, 12-14 New Fetter Lane, EC4, Belgrave House, SW1 och 40 Holborn Viaduct, EC1. Lånet löper under en sjuårsperiod med en belåningsgrad om 35 procent.

 

Resterande lån, cirka 231 MEUR, gäller fyra fastigheter i Frankrike och två i Tyskland på adresserna 70 Boulevard de Courcelles, 69 Avenue Franklin Roosevelt, 154 Rue de l’Universite & 36 Rue Lafayette i Paris, samt Atlantic Haus och Burstah i Hamburg. Finansieringen säkrades över en 10-årsperiod med en belåningsgrad om 50 procent.

 

– Finansieringen av de här tillgångarna kommer att göra det möjligt för oss att fortsätta att leverera stark avkastning åt våra investerare, med tillräcklig flexibilitet för oss att fortsätta tillväxten av vår CHOP-portfölj runtom Europa, säger Farrah Brown, Head of Treasury vid TH Real Estate.

 

Jasper Gilbey, Fund Manager, Cityhold Office Partnership, TH Real Estate, tillägger:

– De konkurrenskraftiga lånevillkoren, som beror på den höga kvaliteten hos de underliggande tillgångarna, kommer bidra till en långsiktigt god värdeutveckling på de befintliga portföljerna. CHOP kommer även att använda sig av både den brittiska och den kontinentaleuropeiska lånefaciliteten för att växa med den nuvarande fastighetsportföljen till över fyra miljarder euro via nya förvärv. Fokus för den närmaste framtiden ligger på kontor i kärn- och tillväxtmarknader i kontinentaleuropeiska nyckelstäder.

 

Totalt äger CHOP för närvarande 14 fastigheter i London, Paris, München och Hamburg, till ett värde om cirka 1,8 miljarder euro.