24 september 2023
tisdag, 31 januari 2017 17:01

CushWake säljer till dansk utvecklare i Limhamn

Skrivet av 
alt

Danska ELF köper fastigheten Kajkanten 1 i Limhamns Sjöstad, Malmö.


På uppdrag av Bonava har Cushman & Wakefield sålt 20.000 kvm byggrätter i ett attraktivt läge i Limhamn. Slutlig köpare blev ELF Development A/S, en dansk bostadsutvecklare och samhällsbyggare som genom förvärvet gör sitt inträde på svenska fastighetsmarknaden, tillika sin första satsning utanför Danmark. Bonava har utvecklat den aktuella marken från ett industriområde till ett bostadsområde. För Bonava innebär försäljningen ett ökat fokus på hyresrätter i Malmö, då de byggrätter som nu säljs är tänkta för bostadsrätter.
    

– Intresset för byggrätterna har varit stort med en differentierad skara av budgivare. Det känns roligt att vi nu, med vårt nordiska fokus, kan presentera en ny aktör på den svenska fastighetsmarknaden som slutlig köpare, säger Mikael Stellinger, partner och ansvarig för Cushman & Wakefields Malmökontor.
    

Affären ger ELF Development möjlighet att, i tre etapper, utveckla attraktiva bostadsrätter längs kajkanten i Limhamn. För att utveckla området sätts en organisation upp under ett svenskt bolag, ELF Development AB. Bostadsrättsprojekten ska genomföras i samarbete med Jeppsson+Samuelsson Projektutveckling och JJW Arkitekter. Jeppsson+Samuelsson Projektutveckling ägs och drivs av Claes Jeppsson och Håkan Samuelsson som tillsammans har över 50 års bred erfarenhet av bygg- och fastighetsbranschen.
        

– Vi är stolta över att ha fått förtroendet av ELF Development och ser fram emot att skapa ett riktigt bra projekt i Limhamns Sjöstad tillsammans med ELF, JJW och andra partners. Genom samarbetet med ELF Development och JJW introducerar vi nya aktörer och nya arbetssätt för att ska fler bostäder och bättre stadsmiljöer i Skåne. Tillsammans med JJW är vi involverade i utvecklingen av Amiralstaden i Malmö och har även uppdrag åt Lunds kommun med utvecklingen av Öresundsvägens utvecklingsområde och Ideon, säger Claes Jeppsson.
    

Ludvig Find, vd ELF Development, tillägger:
– Den skånska bostadsmarknaden är högst intressant. Samarbetet med Jeppsson+Samuelsson är en del i vår långsiktiga strategi som även innebär att vi kommer att etablera ett kontor och en organisation i Malmö för framtida förvärv och bostadsutvecklingsprojekt i Sverige.