20 mars 2023
fredag, 27 januari 2017 16:09

Alm och Ulvaeus köper Västerviks hamn

Skrivet av 
alt

Västerviks kommun satsar på gästhamnen och bygger en vågbrytare som ska fungera som promenadstråk från Slottsholmen till Notholmen.

 

Alm Equitys och Björn Ulvaeus bolag Slottsholmen 1 Invest AB köper, tillsammans med Investervik AB, fastigheten Tändstickan 7 i Västervik.


Fastigheten Tändstickan 7 inrymmer i dag bland annat hamnkontor, pool och service för gästhamnen i Västervik, meddelar Västerviks tidning

 

Syftet med förvärvet uppges i ett pressmeddelande vara att skapa ostkustens bästa gästhamn, knyta ihop satsningen på Slottsholmen och profilera Västervik som sjöstad, meddelar Västerviks tidning. Någon köpeskilling är ej meddelad.

 

Köpare är således Slottsholmen 1 Invest AB, som ägs av Björn Ulvaeus och Alm Equity AB, samt Västerviksföretaget Investervik AB, som ägs av Christer Borka Larsson, Roger Axmon och Jakob Nelson.

 

– Nu när Västerviks kommun satsar på gästhamnen och bygger en vågbrytare som ska fungera som promenadstråk från Slottsholmen till Notholmen, så vill vi vara med och bidra med något riktigt bra. Vi ska utveckla ett koncept som är ett komplement till Slottsholmen och som gör Västervik till ostkustens bästa gästhamn, säger Björn Ulvaeus i ett pressmeddelande.