24 september 2023
torsdag, 19 januari 2017 11:51

CushWake förstärker i Göteborg med Karl Persson

Skrivet av 
alt

                                                                                                                  
Cushman & Wakefield (CushWake) har anställt Karl Persson (bilden) till Capital Markets på Cushman & Wakefields kontor i Göteborg med syfte att bygga upp ett marknadsledande transaktionsteam. Han blir också medlem av Cushman & Wakefields svenska ledningsgrupp.
    

– Att göra en kraftfull satsning på Göteborgsmarknaden och logistiksegmentet är ett naturligt nästa steg för Cushman & Wakefield och ligger helt rätt i tiden. Med Karl Persson får vi nu en person med mycket gedigen erfarenhet och ett brett kontaktnät och vi kan därmed, med lokal förankring, skapa och genomföra affärer på ett för våra kunder utomordentligt bra sätt, samtidigt som vi får en stark bas att bygga vidare på, säger Anders Nordvall, Head of Capital Markets, Cushman & Wakefield i Sverige.

 

– Under 2016 etablerade vi ju oss i Malmö genom rekryteringen av Mikael Stellinger som på kort tid tagit betydande marknadsandelar där, fortsätter han.

 

Karl Persson kommer närmast från en roll som chef för CBRE i Göteborg och vice vd för CBRE i Sverige. Dessförinnan var han Head of Capital Markets på JLL i Västsverige. Totalt har Persson nästan 20 års erfarenhet av transaktioner i Sverige med fokus på Västsverige och har årligen varit projektledare i ett stort antal transaktioner. Han är även en av de mest erkända rådgivarna i logistiksegmentet.

 

– Karl Persson har haft en avgörande roll i uppbyggnaden av både JLL och CBRE i Göteborg och har därigenom fått stor erfarenhet av ledarskap och av globala konsultföretag. Han kommer därmed kunna bidra starkt till den fortsatta utvecklingen av bolaget, säger Agneta Jacobsson, Head of Sweden and the Nordics.
    

Under fjolåret genomförde Cushman & Wakefield fastighetstransaktioner till ett värde om cirka 22 Mdr kr i Sverige och kapitalresningar om cirka 1,5 Mdr kr.