1 april 2023
torsdag, 12 januari 2017 16:08

Marie Bucht blir vd för Novi

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                
Den 7 mars tillträder Marie Bucht (bilden) som vd för Novi Real Estate. Hon kommer närmast från Headlight International AB där hon varit partner och arbetat med Executive Search inom fastighetsbranschen. Tidigare har hon arbetat i olika ledande befattningar inom Skanska, NCC och Newsec.
    

Novi Real Estate förvaltar Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Livs svenska fastighetsbestånd om 500.000 kvm beläget i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Helsingborg och Malmö. Värdet på detta bestånd är i storleksordningen 24-25 Mdr kr.
    

– Grandab, Gullringsbo och partners startade Novi för ett år sedan. Grandab fick initialt ansvar för bolagets management och utveckling. Det var med stor ödmjukhet vi tog oss an uppgiften att förvalta och utveckla ett av Sveriges finaste fastighetsbestånd. Med uppdraget för Gamla Liv blev Novi direkt en etablerad aktör. Vårt första år har präglats av ett stort engagemang, entreprenörskap, affärsmässighet och nyfikenhet och där vi lagt plattformen för vår målsättning som är att bli en långsiktig och konkurrenskraftig aktör på externförvaltningsmarknaden, säger Mikael Hasselberg, frånträdande vd för Novi Real Estate.
    

I ett samtal med Fastighetsaktien säger Hasselberg att bolaget under året  även fått förvaltningsuppdraget för Grandab samt två uppdrag för de tyska aktörerna Catella AG och Patrizia.
    

– Vårt första år har präglats av ett stort engagemang, entreprenörskap, affärsmässighet och nyfikenhet och där vi lagt plattformen för vår målsättning som är att bli en långsiktig och konkurrenskraftig aktör på externförvaltningsmarknaden. Med Marie Buchts gedigna fastighetskompetens har vi funnit den vd som skall leda Novi in i nästa tillväxtfas och Grandab fortsätter vara en långsiktig ägare och verkar genom aktivt styrelsearbete, fortsätter Hasselberg.

 

– Marie Bucht är en aktad och välkänd person inom branschen och blir den ambassadör som skall leda oss in i framtiden. Maries analys- och affärsutvecklingskompetens är helt rätt bakgrund för Novi, säger Sture Kullman, styrelseordförande i Novi Real Estate.