29 januari 2023
onsdag, 11 januari 2017 12:10

Zäther, ny vd på HSB Projektpartner

Skrivet av 
alt

                                                                                                                              
Henrik Zäther (bilden) blir ny vd på HSBs nyproduktionsbolag Projektpartner AB. Han kommer från tjänsten som vd på HSB Göta. Han tillträder sin nya tjänst till sommaren. I samband med det återgår Magnus Ekström, som är tf vd, till tjänsten som CFO på HSB Projektpartner.
    

– Med Henrik Zäther som ny vd för HSB Projektpartner får vi en erfaren bostadsutvecklare som kan branschen och HSB på sina fem fingrar. Utmaningarna är många. HSB har ett stort ansvar att bidra med ännu fler bostäder när bostadskrisen bitit sig fast i snart sagt samtliga Sveriges kommuner. Men utsikterna är trots allt goda. HSB bygger mer än på väldigt många år. Och genom att vi låter vinsten gå tillbaka till nya bostäder har vi en unik möjlighet att bidra med bostäder till hela Sverige, säger Anders Lago, förbundsordförande HSB.
    

Antalet byggstarter för HSB Projektpartner har ökat stadigt de senaste åren. Idag är HSB den bostadsutvecklare som byggstartat flest bostäder utanför Stockholmsområdet. Ifjol byggstartde HSB Projektpartner uppemot 1.300 bostäder, för hela HSB är siffran omkring 2.200. I år är prognosen för HSB Projektpartner att öka produktionen till 1.500 bostäder, och därefter öka med 100 per år fram till 2019. Långsiktigt planeras antalet årliga produktionsstarter för HSB Projektpartner ligga mellan 1.500–2.000.