29 januari 2023
tisdag, 10 januari 2017 14:11

Jörgen Eriksson blir vd för Karlastaden

Skrivet av 
alt

                                                                                                                                    
Jörgen Eriksson (bilden) blir från april vd för projektbolaget Karlastaden Holding AB, ägt av Serneke och NREP. Han blir därmed ansvarig för det bolag som ska genomföra projekt Karlastaden – en helt ny stadsdel på Lindholmen i Göteborg med Nordens högsta byggnad Karlatornet.
    

– Det känns som ett otroligt spännande uppdrag att få vara med och genomföra. Det blir förstås en utmaning att skapa en helt ny stadsdel med en integrerad hållbar blandstad och en så hög byggnad som Karlatornet. Men eftersom ägarna till projektet, Serneke och NREP, har så klara ambitioner och har satt projektet så högt på agendan är förutsättningarna att vi skall nå vårt mål de allra bästa, säger Jörgen Eriksson.
    

Jörgen Eriksson har hela sitt yrkesliv arbetat inom Skanska där han haft en rad olika roller, alltifrån utsättare till region- och verksamhetschef. Han har också varit vd för Skanskas kommersiella projektutveckling i Norge och kommer senast från en roll som verksamhetschef för husverksamheten i Skanska Sverige AB.
    

– Projektet kommer att gå in i en ny fas under 2017 när produktionsarbetena planeras att starta under hösten. Karlastaden är ett stort och komplext stadsbyggnadsprojekt som ställer höga krav på management och projektorganisation. Då krävs den erfarenhet, kompetens och driv som Jörgen kommer att bidra med. Med Jörgen vid rodret kommer Karlastaden att lotsas fram på ett betryggande sätt, säger Patrik Lindström, vd för Serneke Projektutveckling.
    

– Jörgen har en gedigen erfarenhet av projektutveckling och att leda stora komplexa projekt och jag är säker på att han kommer ta sig an Karlastaden med samma professionalism som han har uppvisat under alla år på Skanska. Det känns tryggt att ha Jörgen på plats, säger Rickard Svensson-Dahlberg, CIO på NREP.