18 augusti 2022
torsdag, 22 december 2016 16:44

NCC bygger för 130 Mkr åt TrelleborgsHem

Skrivet av 
alt

NCC bygger i kv Sparven för TrelleborgsHem. Illustration: Syd Ark Konstruera AB

 

NCC ska i en totalentreprenad för AB TrelleborgsHem bygga två flerfamiljshus med totalt cirka 100 hyreslägenheter och butikslokaler på gamla bryggeritomten i centrala Trelleborg. Ordervärdet uppgår till cirka 130 Mkr.

 

– Upphandlingen genomfördes genom att anbudsgivarna fick lämna ett pris för varje producerad bostadsarea. På detta sätt fick vi en morot att producera så mycket lägenhetsyta som möjligt, inom givna ramar, i vår färdigprojektering av projektet. En typisk win-winsituation, för oss och för TrelleborgsHem, säger Ulf Öst, affärschef på NCC.

 

De nya fastigheterna uppförs i kvarteret Sparven 1, beläget strax väster om Trelleborg ABs huvudkontor. I området kommer NCC också att anlägga utemiljö med en piazza och parkeringar i anslutning till husen.

 

– Efterfrågan på hyresrätter i innerstaden är stor. Det är därför glädjande att vi tillsammans med NCC får möjlighet att skapa ett helt nytt bostadskvarter på centralt läge i Trelleborg. För att anknyta till platsen, som Trelleborgs bryggeri en gång huserade på, kommer den gamla bryggerikänslan att återskapas i de nya byggnaderna, säger Pia Jönsson, vd för TrelleborgsHem.

 

Detaljprojektering av fastigheten påbörjas omgående av NCC. Fastigheten byggs i två etapper. Planerad byggstart för etapp ett är efter sommaren 2017. De första hyresgästerna beräknas kunna flytta in våren 2019.