18 augusti 2022
onsdag, 21 december 2016 15:27

Newsec rankar svenska kommuner efter tillväxt

Skrivet av 
alt

Max Barclay, vd Newsec Sweden.

 

Idag släpper Newsec sin första kommunrankingsrapport – en analys av Sveriges 28 största kommuner utifrån nuläge och utvecklingspotential.


Newsecs analysteam har utvecklat en metod baserad på 22 parametrar som utvärderar kommunernas grundförutsättningar för tillväxt. För att erbjuda ett mer relevant och intressant underlag för flera typer av fastighetsaktörer som tittar på nya möjligheter har analysen av grundparametrarna kompletterats med  fastighetsekonomiska perspektiv. Idag släpps den första rapporten som är ett resultat av flera månaders intensivt arbete.

 

– Det känns väldigt roligt att kunna dela med oss av de här resultaten. Kommunrankingsrapporten är ett bra exempel på hur vi hela tiden arbetar med att förse marknaden med intressanta och relevanta underlag, säger Max Barclay, vd Newsec Sweden.

 

Av rapporten, som är den första i en serie med två planerade utgåvor om året, framgår att det inte enbart är de största kommunerna som toppar listan. Det går inte att se någon tydlig geografisk skillnad och alltså inte heller en tydlig korrelation mellan storlek och placering. Vad som avgör är snarare kombinationen av en rad underliggande faktorer. Värt att notera är att urvalet – Sveriges 28 största kommuner – innebär att samtliga uppvisar relativt starka värden.

 

Rapporten kan nås via Newsecs hemsida.