25 april 2024
fredag, 16 december 2016 13:18

Brunswick stänger kreditfond om 2,6 Mdr

Skrivet av 
alt

Louise Richnau, vd och partner i Brunswick Real Estate Capital.


 

Brunswick Real Estate Capital har genomfört den första stängningen av sin andra kreditfond i Norden om 2,6 Mdr kr. Därmed når Brunswick över 4 Mdr kr i förvaltning inom detta affärsområde.

 

Brunswicks kreditverksamhet, kallad BRE, bröt ny mark i mars förra året när bolaget lanserade sin första fond inriktad enbart på nordiska fastighetskrediter som tillgångsslag. Denna fond har sedan dess blivit fullinvesterad. Lanseringen av den andra fonden förstärker fastighetskrediter som en tillgångsklass och Brunswick ser en fortsatt efterfrågan på investerare för exponering mot krediter på den nordiska kommersiella fastighetsmarknaden.

 

För den andra fonden har BRE sökt finansiering från befintliga kunder, inklusive Norges största livförsäkringsbolag KLP och svenska PRI Pensionsgaranti. En ny investerare i fonden är Folksam.

 

Brunswick Real Estate Capital II är en obelånad stängd kreditfond som erbjuder högre utlåning i Sverige, främst i intervallet 200 Mkr till 600 Mkr per lån och med en löptid på upp till tio år.

 

Louise Richnau, vd och partner i Brunswick Real Estate Capital, säger:

 – Vi är glada över att se ett stöd och förtroende hos våra investerare för vår andra fond. Genom vår långa erfarenhet av den nordiska fastighetsmarknaden och vår tillgång till ett starkt och ökande affärsflöde har vi har ett starkt fotfäste på marknaden för fastighetskrediter.

 

Hon fortsätter:
– Efterfrågan på nordiska fastighetsmarknaden är fortsatt hög och med de osäkerheter som Brexit och det amerikanska valet skapar, tror vi att investerarna fortsätter att allokera till säkra tillflyktsorter som Norden. Detta, i kombination med det faktum att utlåningen fortfarande är restriktiv från traditionella kapitalkällor, är de huvudsakliga drivkrafterna bakom lanseringen av den andra kreditfonden.