4 juni 2023
måndag, 12 december 2016 11:52

Aberdeen köper för 370 Mkr av NCC

Skrivet av 
alt

Tornby Handelsgårdar i Linköping är Sveriges femte största handelsområde. NCC:s  butikslokaler i Tornby omfattar 10.000 kvm.

 

alt

Logistikfastigheten i Arendal om 10.000 kvm ligger i bästa logistikläge i Nordens största hamn i Göteborg. Vid försäljningen är fastigheten fullt uthyrd till Brandon och Thermo Fisher.

alt

Logistikprojektet Vattenbrunnen i Brunna Logistikpark i nordvästra Stockholmsregionen är det tredje av flera logistikprojekt som NCC uppför i området.


Aberdeen Asset Management köper logistikfastigheten Vattenbrunnen i Brunna Logistikpark, Upplands-Bro, handelsfastigheten Glasbruket 3 i Tornby Handelsgårdar, Linköping, samt logistikfastigheten Arendal 13:1 i Göteborgs hamn av NCC. De två förstnämnda fastigheterna förvärvas till investeringsstrukturen AP Nordic Investment och den sistnämnda till Aberdeens nya svenska fond Aberdeen Swedish Balanced Property Fund. Det underliggande fastighetsvärdet är cirka 370 Mkr.
    

– Vi är mycket glada över att ännu en gång ha tecknat avtal med NCC om att förvärva fastigheter av hög kvalitet i attraktiva lägen. Jag ser stora möjligheter att fortsätta investera i fastigheter som ger en relativt hög riskjusterad avkastning. Vårt fokus just nu är logistikfastigheter i logistikhubbar, handelsfastigheter i etablerade externa handelsområden i anslutning till regionstäder, moderna kontor i attraktiva lägen utanför de mest centrala delarna av storstäderna samt bostäder, säger Magnus Kenning, transaktionschef på Aberdeen Asset Management Sweden.
    

Förvärven omfattar totalt 25.500 kvm fullt uthyrd yta och tillträde sker under december och januari i samband med färdigställande av byggnaderna. Samtliga fastigheter uppförs med målet att uppfylla Breeams krav för klassificeringen Very Good, vilket är i linje med Aberdeens fokus på hållbara och ansvarfulla investeringar.
    

– Förvärvet av logistikfastigheten i Göteborg är den första investeringen för Aberdeens nya svenska fond Aberdeen Swedish Balanced Property Fund och speglar det fokus fonden har på långsiktigt hållbara investeringar. Fastigheten är uthyrd på långa hyresavtal och förväntas generera stabila kassaflöden över tiden, säger Thomas Holm, Fund Manager på Aberdeen Asset Management Sweden.
    

– Hög aktivitet har gett resultat och alla tre projekten är utmärkta exempel på att vi återigen har lyckats hyra ut och sälja framgångsrika projekt i attraktiva områden som växer. Det känns extra bra när både våra hyresgäster och investerare väljer att utöka sin verksamhet i samverkan med oss. Försäljningen är ett led i vår ambition att vara den ledande aktören inom utveckling av kommersiella fastigheter, säger Katarina Wåhlin Alm, vd för NCC Property Development Sverige.