4 juni 2023
onsdag, 30 november 2016 14:47

NCC bygger hyresrätter för TDC i Köpenhamn

Skrivet av 
alt

Bostäderna som NCC bygger åt TDC Pensionskasse på Teglholmen består av två-till femrumslägenheter från 77 kvm till 137 kvm. Samtliga lägenheter får balkong och det kommer att finnas en innergård som leder ner till en gemensam brygganläggning och hamnpromenad som även är öppen för allmänheten.

 

NCC och TDC Pensionskasse har tecknat ett avtal om att bygga 187 bostäder, en parkeringsanläggning under jord samt ett grönområde med brygganläggning och hamnpromenad på Teglholmen i Köpenhamn. Området, som kallas Tegholm Brygge, omfattar totalt 18.000 kvm och ordern är värd 380 Mkr. Bygget förväntas vara avslutat i januari 2019.

 

– På NCC är vi mycket engagerade i att bygga för ett hållbart samhälle. När det gäller certifierade byggnader är vi en av de ledande byggföretagen. Vi är stolta över att bygga hållbara hyresrätter åt TDC Pensionskasse, säger Palle Bjerre Rasmussen, Head of NCC Building Denmark.

 

Bygget ska hållbarhetscertifieras enligt DGNB, vilket är en av de främsta standarderna inom hållbarhet. Det sker som ett led i en ökad efterfrågan på hållbart byggande från investerare och byggherrar.

 

– Vi hoppas att investeringen i Teglholm Brygge ska ge en bra avkastning för TDC pensionsfond. Investeringen är ett led i vår önskade exponering i huvudstadsregionen, säger Leif Stidsen, chef för TDC Pensionskasse.