4 juni 2023
onsdag, 30 november 2016 11:57

Newsec köper Basale av Obos

Skrivet av 
alt

Hilmar Auran, vd Basale, och Björn Lindeborg, vd Newsec Nordic Asset Management.


Newsec har nått en överenskommelse med OBOS om att köpa alla aktier i Basale. Det betyder att Basale blir en del av Newsec Asset Management från och med den 1 januari 2017. För Newsec är detta ett strategiskt drag för att stärka positionen på den nordiska marknaden. För Basale ger det större möjligheter att växa i nya riktningar och att investera mer i kollegor och kunder.
    

– Från Newsecs sida ser vi det här som en fantastisk möjlighet att få tillgång till ett kompetent nätverk i Norge. Basale är ledaren inom sitt segment på den här marknaden med många och långsiktiga kunder, säger Björn Lindeborg, vd Newsec Nordic Asset Management.
    

Framöver kommer Newsec erbjuda fastighetsförvaltning i Norge under namnet Newsec Basale och Hilmar Auran blir vd för det nya bolaget.
    

– Jag är väldigt glad att vi ansluter oss till Newsec. Jag tycker att de representerar framtiden inom fastighetsförvaltning och ser fram emot att få tillgång till deras kunskap och gå samman med en grupp av dedikerade och kundorienterade medarbetare, säger han.
    

Newsec är idag norra Europas ledande bolag inom fastighetsförvaltning och rådgivning. Med den här affären befäster Newsec ytterligare positionen som the Full Service Property House med cirka 1.000 medarbetare och cirka 260 Mdr kr under förvaltning. Varje år tecknar Newsec hyresavtal om cirka 500 000 kvm, genomför transaktioner om mer än 30 Mdr kr och värderar fastigheter till ett underliggande värde av cirka 1.000 Mdr kr.
  

I en kommentar till försäljningen säger Daniel Kjørberg Siraj, vd OBOS:
– Trondheimbaserade Basale kan vara stolta över att ha utvecklat bolaget till vad det är idag. Basale har varit en bra investering för OBOS och vi tror att vi har varit en god och stabil ägare. Newsec har fastighetsförvaltning som sin kärnverksamhet. Jag är säker på att de, tillsammans med medarbetarna i Basale, kommer att ta bolaget vidare.