4 juni 2023
måndag, 28 november 2016 18:20

Galären hyr ut till Däckia i Luleå

Skrivet av 
alt

Kurt Lindberg, Platschef Däckia Luleå. Foto:Galären

 

Däckia – en av Sveriges största däckservicekedjor – satsar vidare i Luleå och öppnar en till enhet i nytt strategiskt läge.

 

Kedjan finns sedan tidigare etablerade på Gammelstadsvägen 3 i centrala Luleå men satsar nu ytterligare och öppnar under våren 2017 upp ytterligare en enhet på Storheden. Den nya etableringen på nästan 900 kvm blir i en av Galärens fastigheter på Betongvägen 20 i ett attraktivt affärsläge på handelsområdet.

 

– Kurt Lindberg, Platschef på Däckia i Luleå,  säger att han ser nu framemot den nya etableringen. I och med denna nya enhet får vi bättre möjligheter att ta större marknadsandelar både på personbilssidan men framförallt tung trafik som nu enkelt når oss.

Däckia är en av Sveriges största däckservicekedjor och vänder sig till privatpersoner och företag runtom i Sverige. I kedjan ingår 63 Däckiaverkstäder och 51 samarbetspartners spridda från Malmö till Kiruna. Däckia AB ägs sedan juni år 2012 av Pirelli.

 

Under 2014 omsatte bolaget 830 Mkr. Idag sysselsätter Däckia mer än 300 personer. Däckia har ett brett sortiment av däck och fälg, och tillhandahåller ledande varumärken för allt från stora entreprenadmaskiner till skottkärror. Däckia har även en regummeringsanläggning i Bollnäs, med ett eget unikt regummeringssystem kallat Unicircle.