23 april 2024
fredag, 25 november 2016 16:08

Willhem köper projekt för 391 Mkr av Bonava

Skrivet av 
alt

Mikael Granath, vd för Willhem.

 

Willhem köper totalt 178 hyresrätter av Bonava i Hyllie och Elinegård i Malmö för 391 Mkr. Affären innefattar 77 hyresbostäder och en större kommersiell lokal i Elinegård samt 101 hyresbostäder i Hyllie. Den sammanlagda uthyrningsbara ytan i båda projekten är cirka 11.700 kvm och samtliga byggnader kommer att vara miljöklassificerade enligt Svanen. Cushman & Wakefield var säljarens rådgivare.

 

Båda projekten ligger i Malmös södra expansiva delar och har bra kommunikationer till Köpenhamns flygplats, Köpenhamn och Malmö centrum. Byggstart sker under det första kvartalet 2017 och Willhem tar över projekten och förvaltningen efter det att bostäderna är färdigställda i slutet av 2018 och början av 2019.

 

– Vi är glada över att förvärva nyproduktion i två av Malmös mest attraktiva områden. På det sättet stärker vi vår position i Malmö och breddar vårt erbjudande till marknaden ytterligare, kommenterar Mikael Granath, vd för Willhem.  

 

– Det är glädjande att genomföra dessa affärer i Malmö. Försäljningen av dessa hyresrätter ligger i linje med vår strategi att utveckla fler hyresrättsprojekt i Sverige, säger Joachim Hallengren, vd och koncernchef för Bonava.