20 april 2024
måndag, 21 november 2016 13:20

ETTELVA startar nya affärsområden

Skrivet av 
alt

I ETTELVAS affärsområde Kultur ryms exempelvis omvandling av q-märkta industrilokaler. Bilden  visar  centralkvarteret i Järla Sjö som ETTELVA arbetade med på uppdrag av SSM/Profi.


alt

Inom affärsområdet Automotive hjälper ETTELVA generalagenter, importörer, återförsäljare och fastighetsägare med varumärkesimplementation, planering och byggnadsprojektering för nya och befintliga bilanläggningar.


ETTELVA Arkitekter startar nytt affärsområde för utveckling och förvaltning av kulturhistoriska miljöer. Affärsområdet Kulturarv lanseras för att bemöta behovet av samordnad kompetens. För att ytterligare stärka sin position inom automotive-sektorn och varumärkesarkitektur lanserar bolaget även Automotive för arkitekttjänster och fastighetsutveckling för bilbranschen. Ansvarig för affärsområdet Kulturarv på blir Lars Gezelius, medan Magnus Troedsson blir affärsområdesansvarig för Automotive. ETTELVA Arkitekter har sedan tidigare affärsområdena Bostad, Stadsbyggnad och Kommersiellt.
    

– På ETTELVA brinner vi för arbetet med bevarande av den svenska kulturskatten. För kontoret innebär sjösättningen av affärsområdet Kulturarv att vi blir ett mer komplett företag som sätter fokus på de värden som är viktiga för oss. Vi bygger omtanke i en föränderlig värld, säger Anders Lindh, vd för ETTELVA Arkitekter.
    

ETTELVA har under lång tid tagit sig an uppdrag med kulturhistoriskt värde, bland annat i Järla Sjö, Nacka, med åtgärder i samband med konvertering av gamla industribyggnaderna till bostäder, Stora tullhuset på Stadsgårdskajen med utställningar och kontor, Gamla Telefonfabriken till moderna kontor och konverteringen av Saltsjöqvarn till hotell.
    

Inom Automotive har ETTELVA under nästan ett decennium samarbetat med BMW Group Northern Europes gällande implementering av varumärkesarkitektur för deras återförsäljarnät på ett tjugotal orter i hela landet. ETTELVA har även ritat den första Jaguar Land Rover-anläggningen i Skandinavien enligt det nya varumärkeskonceptet Arch.