19 april 2024
tisdag, 15 november 2016 16:26

Riksbyggen uppför 150 bostäder i Stenungsund

Skrivet av 
alt

Riksbyggens bygger 150 bostäder vid CW Borgs väg i Stenungsund. Bild: Liljewall arkitekter

 

Det är nu klart att Riksbyggen tillsammans med Liljewall vunnit Stenungsunds kommuns markanvisningstävling för CW Borgs väg. Beslut togs måndags av kommunfullmäktige i Stenungsund och Riksbyggen planerar nu att uppföra 150 bostäder fördelade på flera upplåtelseformer i kvarteret.

 

– Vi är mycket glada och stolta över att Stenungsunds kommun ännu en gång valt att samarbeta med Riksbyggen. Det är ett spännande projekt och nu kan Riksbyggen bidra med fler bostäder till Stenungsund, vilket det är en stor efterfrågan på, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

 

Fördelningen av bostäderna ser ut så här: Bonum Seniorboende, 60 bostadsrätter och trygghetslägenheter i kooperativ hyresrätt, 60 lägenheter, en traditionell Riksbyggen bostadsrättsförening med 30 bostadsrätter. Kvarteret är beläget nära såväl Stenungsunds stadskärna som goda kommunikationer. Det aktuella kvarteret ligger i gränsen där Stenungsunds ursprungliga skärgårdsbebyggelse möter en småskalig bebyggelse längs CW Borgs väg.

 

– Det är väldigt roligt att vi får möjlighet att vara med och utveckla nya bostäder tillsammans med Riksbyggen. Kvarteret kommer att tillföra mycket till stadsmiljön i centrala Stenungsund och bli en övergång mellan centrumbebyggelsen och det traditionella skärgårdssamhället, säger Karl Palmberg, ansvarig arkitekt på Liljewall.