20 april 2024
fredag, 28 oktober 2016 11:23

Eurocommercial miljardsatsar i Kristianstad

Skrivet av 
alt

C4 Shopping i Kristianstad ska öppna den första etappen i slutet av 2017.


Eurocommercial har köpt en fastighet vid E22 strax utanför Kristianstad på vilken ett stort köpcentrum – C4 Shopping – och en extern stormarknad håller på att byggas med beräknat slutförande i slutet av 2018. Dessutom har Eurocommercial en option på att köpa en volymhandelsdel om 20.500 kvm i samma område. Bygglov har erhållits för samtliga enheter.
    

Investeringen för köpcentrum och stormarknad beräknas till 1.325 Mkr och nettoavkastningen beräknas till 6 procent, förutsatt att graden av nettohyresintäkter uppnås. Till detta kommer – om den förvärvas – volymhandelsdelen för 350 Mkr med en avkastning på 6,5 procent.
    

Köpcentrumet kommer att omfatta 31.600 kvm med 90 butiks- och restauranghyresgäster och stormarknaden om cirka 6.500 kvm, kompletterad med ytterligare 2.500 kvm detaljhandel.
  

 Kristianstad ligger ungefär en timmes bilfärd nordost om Malmö och är den regionala huvudstaden av ett upptagningsområde på 300.000 personer som för närvarande inte har något externt köpcentrum.
    

I en kommentar till förvärvet säger Peter Mills, Eurocommercials direktör med ansvar för Sverige:

– Den svenska delen av Eurocommercial, under ledning av Martin Bjöörn, har utvecklat och genomfört betydande utbyggnationer av våra köpcentrum under åren. Förvärvet i Kristianstad ger oss möjlighet att utnyttja denna erfarenhet att förvärva fastigheter i ett tidigare skede, och därmed åstadkomma mycket högre avkastning än att bara köpa befintliga tillgångar i en mycket konkurrensutsatt marknad.