20 april 2024
måndag, 24 oktober 2016 17:11

Centralposthuset i Köpenhamn blir hotell

Skrivet av 
alt

Arkitekten Heinrich Wencks imponerande byggnad från 1912 har huserat den danska posten i över hundra år i Köpenhamn. Nu ska Choice utveckla byggnaden till hotell.

 

Centralposthuset i Köpenhamn ska utvecklas till ett förstklassigt hotell i regi av Nordic Choice Hotels. Det blir ett fristående hotell precis som Skt. Petri i det inre Köpenhamn, The Thief i Oslo samt At Six och Hobo i Stockholm. Det enda dessa hotell har gemensamt är att de ska vara destinationer i sig själva och utmärka sig med en unik historia som ska reflekteras i inredning, design och konst.

 

Postnord för en tid sedan flyttade sin verksamhet såg Petter A Stordalen, ägare och styrelseordförande Nordic Choice Hotels, möjligheten att ge byggnaden, som omfattar 25.000 kvm, en ny funktion.

 

Planerna omfattar ett hotell med cirka 400 rum fördelade på tre våningar, en avdelning för konferens och wellness samt fem olika restaurang- och barkoncept. Hotellet beräknas öppna år 2020.

 

– Varje hotell som vi utvecklar är skapta för en kräsen målgrupp, med historien, byggnaden och områdets kvalitéer som utgångspunkt. Nu startar den spännande processen med konceptutveckling. Det enda vi vet är att vi vill skapa ett modernt, förstklassigt hotell med det yttersta inom design, konst, interiör, gastronomi och service, säger Torgeir Silseth, koncernchef Nordic Choice Hotels.