18 april 2024
torsdag, 13 oktober 2016 14:59

Aspelin Ramm byggstartar Lugnetrondellen i Varberg

Skrivet av 
alt

Lennart Karlsson, vd Aspelin Ramm, och kommunalråden Ann-Charlotte Stenkil och Jana Nilsson tog första spadtaget för Lugnetrondellen i Varberg.

 

Nu har bygget av Aspelin Ramms del av handelscentrumet Lugnetrondellen i Varberg inletts. Det första spadtaget togs gemensamt av Aspelin Ramms vd Lennart Karlsson och kommunalråden Ann-Charlotte Stenkil och Jana Nilsson från Varbergs kommun. Totalt omfattar det nya handelscentrumet 24.000 kvm butiksyta fördelat på ett tiotal butiker mellan 500 och 7.000 kvm. Färdigställandet beräknas ske om ett år, hösten 2017.

   

Det är redan klart att Biltema bygger ett nytt varuhus i Lugnetrondellen och att Max och Jula etablerar sig här. Under de kommande veckorna räknar jag med att vi kan presentera ytterligare någon eller några nya hyresgäster, säger Kristian Höglind, affärsutvecklare på Aspelin Ramm Fastigheter.

 

I samband med bygget av Lugnetrondellen förändras även infrastrukturen i Varberg. De närmaste åren ska Västkustbanan grävas ner i en tunnel under Varberg. Tågstationen och Varbergs hamn flyttar norrut och dessutom planeras nya hållplatser för kollektivtrafiken runt Lugnetrondellen.

 

Aspelin Ramms del av Lugnetrondellen blir som lägst certifierad GreenBuilding, med 25 procent lägre energianvändning än nybyggnadskraven.