23 april 2024
fredag, 07 oktober 2016 15:56

Newsec rankar Sveriges största kommuner

Skrivet av 
alt

Max Barclay, vd för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet.

 

Newsec lanserar en ny unik marknadsrapport som rankar Sveriges 28 största kommuner utifrån ett fastighetsekonomiskt perspektiv. Rapporten behandlar rådande förhållanden och marknadsklimat, samt analyserar och bedömer utvecklingen de kommande tre åren.

 

– Som Nordens ledande fastighetsrådgivare har vi tillgång till en stor mängd statistik som vi nu paketerar i en ny unik marknadsrapport. Våra rådgivare och analytiker mäter bland annat en rad tillväxtfaktorer och framtida förändringar i respektive ort, vilka utgör grunden för att bedöma den relativa ortsstyrkan. Då en fastighets värdeförändring har hög korrelation med den lokala ekonomiska utvecklingen blir rapporten ett viktigt beslutsverktyg för alla proaktiva fastighetsaktörer, säger Max Barclay, vd för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet.  

 

Newsecs analysmodell innehåller ett stort antal tillväxtfaktorer. Dessa har delats in i fem segment; befolkning, näringsliv, utbildning, infrastruktur och fastigheter. Efter bearbetning av tidigare insamlad statistik, analys av prognoser och kontakt med flertal myndigheter har en bedömning på en skala mellan 1-10 gjorts. Ju mer en kommun satsar på utveckling, desto högre siffra får de inom respektive segment och blir därmed högre rankad.