19 april 2024
fredag, 07 oktober 2016 15:51

Sagax säljer för 163 Mkr och blir ägare i NP3

Skrivet av 
alt

Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.

 

AB Sagax säljer tre fastigheter till NP3 Fastigheter för 163,5 Mkr. NP3 finansierar förvärvet genom en riktad nyemission där bolaget emitterar drygt 3,34 miljoner aktier (teckningskurs 48,92 kr/aktie), vilka tillfaller Sagax som betalning för fastigheterna. Detta gör Sagax till fjärde största ägaren i NP3 med en ägarandel om 6,15 procent.

 

– För NP3 är denna affär ett kvitto på att vi jobbat långsiktigt och rätt. Att Sagax nu blir en av NP3s största ägare kommer ge positiva effekter för NP3s befintliga ägare och för vår utveckling, säger Andreas Nelvig, vd NP3 Fastigheter.

 

I förvärvet ingår två fastigheter i Borlänge och en i Gävle, totalt omfattande  21.960 kvm fullt uthyrd yta. Det aggregerade årliga hyresvärdet ligger på 13 Mkr och hyresdurationen ligger på 4,8 år. De två största hyresgästerna är Dagab Inköp & Logistik AB som står för 60 procent av hyresvärdet samt Bring Cargo Inrikes AB som står för 18 procent. Ekonomiskt tillträde sker den 15 oktober. Fastigheterna är obelånade, vilket innebär att NP3 kan ta upp nya krediter på dem vilket i sin tur skapar ytterligare förvärvskapacitet.

 

Syftet med beslutet om en riktad nyemission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt är att få in en ny kapitalstark aktieägare som inte konkurrerar på den geografiska marknaden men som har god erfarenhet och kompetens inom likartade fastighetsslag, något som bedöms bidra positivt till NP3s utveckling. Vidare är motivet till den riktade nyemissionen att till en begränsad kostnad och på kort tid kunna genomföra den investeringen och därmed främja NP3s möjligheter att skapa ytterligare värde för alla aktieägare.