16 april 2024
fredag, 07 oktober 2016 11:07

Skanska säljer projekt i Karlstad

Skrivet av 
alt

MSBs kontor får ett sjönära läge i Tullholmsviken i Karlstad.


Skanska har sålt ett kontorsprojekt i Karlstad för 250 Mkr till Vacse AB – ägt av sju pensionsstiftelser knutna till Volvo, Apoteket, Atlas Copco, Sandvik, Skanska, Stora Enso och Ericsson. Kontorsytorna är uthyrda till MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) och uppförs i den växande stadsdelen Tullholmsviken vid Vänern, cirka tio minuters gångväg söder om Karlstad centrum. Byggstart sker nu i oktober och tillträde beräknas ske under det andra kvartalet 2018.
    

Projektet omfattar ett kontorshus på fem våningar om cirka 8.500 kvm med garage på cirka 3.250 kvm, samt rekreationsytor mot vattnet. Skanska Kommersiell Fastighetsutveckling investerar 220 Mkr i projektet och bygguppdraget genomförs av Skanska Sverige
    

Kontorshuset är utvecklat och planerat med fokus på myndighetens medarbetare och ska certifieras enligt LEED Gold.

 

– Vi är stolta och glada att kunna erbjuda MSBs medarbetare moderna lokaler som stödjer deras nya aktivitetsbaserade arbetssätt samt att vi kan vara en del av den fortsatta utvecklingen av en spännande del av Karlstads centrum. Med Vacse får kontorsfastigheten en trygg, stabil och långsiktig ägare, säger Henrik Olsson, affärsutvecklingschef på Skanska.
    

– Vi ser framemot en lång och nära relation med MSB där vi får möjlighet att tillsammans skapa ett modernt kontor med högt ställda krav på både miljö, kvalité och funktion, tillägger Fredrik Linderborg, vd för Vacse.