26 juli 2021
onsdag, 24 augusti 2016 13:12

NCC bygger åt Telge för 168 Mkr

Skrivet av 
alt

NCC samarbetar sedan 2008 i partnering med Telge Fastigheter, vilket hittills har resulterat i 26 offentliga byggnader; skolor, förskolor, idrottshallar och äldreboenden. Arbetet med Viksbergskolan påbörjas nu i augusti och skolan invigs vid skolstart höstterminen 2018.


För den växande befolkningen i Viksberg i Södertälje bygger NCC en ny miljöanpassad grundskola med tillhörande idrottshall. Ordern från Telge Fastigheter är värd 168 Mkr.
    

– Viksbergskolan och Viksbergshallen blir den stora finalen i vårt samverkansavtal med NCC. Tillsammans tillför vi ytterligare en grundskola och idrottshall för Södertäljes kommande generationer. Samverkansavtalet ger oss många fördelar och spar inte bara pengar utan även miljön och skapar bättre undervisningsmiljöer för elever och personal, säger Annette Stålnacke, projektchef på Telge Fastigheter.
    

Viksbergsskolan byggs för 420 elever i årskurs F-6. Skolan omfattar cirka 3.500 kvm i två plan. På bottenvåningen finns undervisningslokaler, matsal med tillagningskök, slöjdsalar, bibliotek samt musik- och teknikutrymmen. Övre plan rymmer fler rum för undervisning. Här finns också skolans administration med kontorsrum och personalutrymmen.
    

I anslutning till skolan byggs en stor idrottshall. Byggnaden omfattar cirka 1.600 kvm med hall och omklädningsrum som även kan användas av lokala idrottsföreningar.