5 augusti 2021
tisdag, 16 augusti 2016 19:33

Alecta köper Värmdö centrum

Skrivet av 
alt

Värmdö köpcentrum är Värmdö kommuns dominerande köpcentrum med ett 70-tal butiker och företag som hyresgäster.

 

Rockspring säljer Värmdö Centrum till Alecta för 421 Mkr. Värmdö köpcentrum i Mölnvik fick nya ägare då fastighetsbolaget Rockspring Retail Holding AB förvärvade Redevcos samtliga svenska köpcentrum, däribland Värmdö köpcentrum, i maj 2012.


Totalt förvärvade Rockspring under våren 2012 av Redevco, med Vencom som lokal operativ partner, sex handelsfastigheter i Stockholm, Malmö, Lund, Borås och Västerås. Men nu säljer således Rockspring. Nyligen sålde Rockspring även fastigheten Åhléns i centrala Malmö.

 

Brittiska Rockspring med kontor i London, Amsterdam, Berlin, Bryssel, Madrid, Paris, Seoul, Sidney och Warszawa, är en property asset manger med 30 års erfarenhet och som förvaltar ett stort antal miljarder i fastighetstillgångar. Hur många miljarder är för närvarande inte publikt.

 

Värmdö köpcentrum är Värmdö kommuns dominerande köpcentrum med ett 70-tal butiker och företag som hyresgäster. Alecta tillträdde Värmdö centrum den 8 juli och CBRE var Rocksprings rådgivare.

 

Alecta satsar på handelsfastigheter. Bolaget äger bland annat A6 i Jönköping, Signalfabriken i Sundbyberg, Giraffen i Kalmar, Flygfältets handelsområde i Norrtälje och Krämaren i Örebro. Alecta är även, tillsammans med Ica Fastigheter, stor delägare i Ancore.