20 april 2024
fredag, 01 juli 2016 10:52

NCC bygger ny skola för 192 Mkr i Haninge

Skrivet av 
alt

Den nya Vikingaskolan uppförs i anslutning till Handen centrum i Haninge.


NCC ersätter Vikingaskolan i Haninge med en ny miljösmart skola. Till byggnaden ingår en hall för idrott, lek och rörelse. Ordern är värd 192 Mkr. Vikingaskolan byggdes 1962 i anslutning till Handen centrum. Skolan är i stort behov av upprustning men i stället för att renovera väljer kommunen nu att bygga en helt ny och mer energieffektiv skola med tillhörande idrottshall.
    

– Det blir helt nya skollokaler som anpassas efter dagens pedagogik och kommunens lokalprogram för nya skolor. Vi ser fram emot att arbeta med NCC och ta del av deras erfarenheter från att ha byggt många skolor i Stockholmsområdet senaste åren, säger Magnus Andersson, byggledningschef på Tornberget Fastighetsförvaltning.
    

Den nya Vikingaskolan i Haninge byggs i två separata huskroppar sammankopplade med ett korridorsstråk och omfattar totalt 8.800 kvm. Huvudbyggnaden uppförs i tre plan med klassrum för cirka 600 elever i årskurs F-6.
    

Arbetet med att riva den gamla skolan påbörjas i augusti och undervisningen flyttas då till tillfälliga paviljonger. Därefter påbörjas bygget av den nya skolan som invigs vid skolstart höstterminen 2018.