25 april 2024
torsdag, 26 maj 2016 15:51

Skanska och Sollentuna avtalar om ny stadsdel

Skrivet av 
alt

Skanska och Sollentuna kommun är överens om den framtida inriktningen för det tidigare mässområdet. Illustration: DinellJohansson


Sollentuna kommun går vidare med planerna på att teckna ett intentionsavtal med Skanska. Avtalet är en viktig del i kommunens programarbete med det gamla mässområdet och möjliggör 500 nya bostäder och omkring 25.000-30.000 kvm yta för lokaler i centrala Sollentuna.
    

Sollentuna kommun driver sedan 2012 ett programarbete för området kring Turebergsleden, f.d. mässområdet, Malmvägen och kvarteret Tabellen. Målet med programarbetet är att utveckla denna kommundel till ett mer levande och stadslikt område med bostäder, kontor, handel och publika verksamheter.
    

– Vårt samarbete med Skanska kring att utveckla det gamla mässområdet har pågått under flera år och det har varit många och till viss del mycket svåra frågor att lösa. Det är med stor tillfredsställelse jag konstaterar att vi nu är överens om hur området ska utvecklas, säger Thomas Ardenfors (M), ordförande i stadsbyggnadsnämnden.
    

Skanska är positivt inställda till utvecklingen av området.
– Mässområdet är ett av Skanskas mest prioriterade utvecklingsområde i Stockholmsregionen. Det nya området kommer att bli en välkomnande entré till Västra Tureberg. Med blandningen av bostäder och kommersiellt innehåll omvandlas det gamla mässområdet till ett positivt inslag till omkringliggande kvarter och området i stort, säger Sara Ax Nordstrand, affärsutvecklare Skanska Sverige AB
    

Det slutliga beslutet kring intentionsavtalet med Skanska väntas tar under kommunfullmäktiges sammanträde den 20 juni.