19 april 2024
tisdag, 24 maj 2016 14:21

Claes Magnusson, ny vd för SISAB

Skrivet av 
alt

                                                                                                                    
Claes Magnusson (bilden) är ny vd för Skolfastigheter i Stockholm AB (SISAB). Han kommer närmast från Locum där han som projektdirektör har ansvarat för Locums samtliga projekt däribland nya Södertälje sjukhus, om- och tillbyggnader på Södersjukhuset, Danderyds sjukhus och S:t Görans sjukhus. Innan dess arbetade han som avdelningschef på NCC Construction där han bland annat ansvarade för olika skolprojekt.
    

– SISAB har en spännande och utmanande period framför sig och det är hedrande att få ta över vd-uppdraget för ett så välskött bolag, säger Claes Magnusson.

 

I sin nya tjänst får Magnusson lägga fullt fokus att bygga fler förskolor och skolor. De kommande åren så planerar Stockholm stad och SISAB för cirka två-tre nybyggda skolor per år och behovet av nya förskolor är minst det dubbla.
    

– Under de kommande femton åren kommer antalet elever i Stockholms grundskolor att mer än fördubblas. Det betyder att vi behöver bygga cirka 40-50 nya skolor. Med sin bakgrund och erfarenhet är Claes helt rätt person att leda SISAB och stadens skolutbyggnad, säger Olle Burell, skolborgarråd och styrelseordförande för SISAB.