19 april 2024
fredag, 22 april 2016 16:10

Riksbyggen anlitar Strabag i Haninge

Skrivet av 
alt

Med Strabag som totalentreprenör uppför Riksbyggen ett 18 våningar högt hus i vid Handenterminalen som nu omvandlas till stadsdelen Haningeterrassen med cirka 600 bostäder, ett planerat specialistsjukhus, biograf, butiker, restauranger samt en ny modern bussterminal.

 

På fredag den 29 april tas första spadtaget för 85 nya bostadsrätter i Riksbyggens brf Blicken, den första etappen av totalt 600 nya bostäder på Haningeterassen. Spadtaget tas av köpare i brf Blicken, Leif Linde, vd för Riksbyggen, Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge och Niclas Melander, vd Strabag.

 

– Riksbyggens vision är att bygga 1.000 nya bostäder i södra Stockholm till år 2020. Det känns mycket spännande att vi nu kan börja byggandet på Haningeterassen som är en viktig del i hela satsningen i Söderort och ett led i att öka Riksbyggens produktion av bostäder i hela Stockholmsregionen, säger Leif Linde.

 

Nya Haningeterrassen växer fram till en levande stadsdel med bostäder, ett planerat specialistsjukhus, biograf, butiker, restauranger samt en ny modern bussterminal. Områdets första hus Brf Blicken blir 18 våningar högt med storslagen utsikt.

 

– Haningeterassen innebär ett välbehövligt tillskott av bostäder men också utökad kommersiell och offentlig service för oss Haningebor. Med det här spadtaget går vi in i nästa fas i byggandet av Haninge stad, säger Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge.

 

Sedan förra året bygger Riksbyggen även hyresrätter. Ett exempel på detta är de 232 lägenheterna som Riksbyggen uppför tillsammans med Bygg-Fast i Ribby Ängar i Västerhaninge.