6 december 2022
torsdag, 21 april 2016 17:07

Hebas visningsdag

Skrivet av 
alt
Ledningen i Fastighets AB Heba. Från vänster Lennart Karlsson, vd, Helena Elfstadius, chef fastighetsutveckling, och Sören Härnblad, styrelseordförande.

 

alt

Nu är det inflyttning till Heba:s 57 lägenheter i Gubbängen. Hela 2.600 hade anmält intresse för lägenheterna.

 

alt

Heba har satsat på konst i Gubbängen med flera verk av konstnären Ann Frössén.
 
alt
I en kommentar under visningsdagen sa Lena Daag, vd Bostadsförmedling i Stockholm AB:
– Bostadsförmedlingen i Stockholm hyrde ut 47 av de totalt 57 lägenheterna i Hebas projekt i Gubbängen. Den genomsnittliga kötiden för dessa lägenheter var cirka åtta år, vilket naturligtvis tyder på att söktrycket var hårt.

 

alt

I Farsta Strand vid pendeltågsstationen bygger nu Heba ett äldreboende med 67 lägenheter med inflyttning i juni i år.

 

alt

 Hebas största projekt är 184 lägenheter i totalt fyra hus i Flemingbergs centrum.

 

alt

Den första inflyttning i Hebas Flemingsberg sker i detta hus i november i år.

 

HEBA växer och bolaget har nu närvarande produktion i tre bostadskvarter och i två äldreboenden som ska börja förvaltas under 2016. Under torsdagen hade Heba en visningsdag av bolagets produktion av bostäder i Gubbängen, Farsta och Flemingsberg.

 

Om ett par dagar står 57 lägenheter inflyttningsklara i Gubbängen, bakom Engelska skolan, endast några hundra meter från T-banan. Intresset var stort för Hebas bostäder i Gubbängen eftersom drygt 2.600 personer önskade lägenhet i de trivsamma kvarteren. I en kommentar till det stora intresset sade Lena Daag, vd Stockholms Bostadsförmedling, under visningsdagen:

 

– Bostadsförmedlingen i Stockholm hyrde ut 47 av de totalt 57 lägenheterna i Hebas projekt i Gubbängen. Den genomsnittliga kötiden för dessa lägenheter var cirka åtta år, vilket naturligtvis tyder på att söktrycket var hårt.

 

Projektet Gubbängen byggstartades i början av november 2014 med två flerbostadshus.Totalentreprenör har Victor Hansson varit och arkitekt Inga Varg har utformat vackra hus med stora balkonger. Byggnaderna, som har miljöcertifierats enligt certifieringssystemet Miljöbyggnad, brons, har fått 20 stycken 2:or, 29 stycken 3:or, 9 stycken 4:or och en 5:a. Projektet har även ett underjordiskt garage med 14 platser.

 

I Gubbängen har Heba satsat på konst då konstnären Ann Frössén gjort flera uttrycksfulla och byggnadsanknutna konstverk i en lång korridor.

 

Hyresnivån för lägenheterna blev cirka 1.846 kr/kvm, exklusive avgift för varmvatten om 40 kr/kvm.

 

I Farsta Strand vid pendeltågstationen bygger nu Heba ett äldreboende med 67 lägenheter för cirka 75 boenden som är inflyttningsklara redan i juni i år. Heba tecknade avtal i december 2015 med Danator Group AB om förvärv för 254 Mkr av kv. Tärnö 1 i Farsta Strand, som är en byggnad i sex våningsplan om totalt cirka 5.800 kvm. Operatören Vardaga AB har tecknat ett 15-årigt hyreskontrakt med Heba för äldreboendet med en årshyra om 12,1 Mkr. Varadaga, som kommer ha drygt 80 anställda i Farsta Strand, räknar med hög genomströmning av de boende om 1 till 2 år.

 

Heba äger sedan tidigare ett äldreboende i Täby med 54 lägenheter och bolaget förvärvade i december av JM ett äldreboende i Sollentuna som färdigställs under fjärde kvartalet 2016. Detta äldreboende med 54 lägenheter om cirka 4.000 kvm köptes för 177 Mkr.

 

Under visningsdagen hade bolaget även visning Heba:s 16 bostadshus i Hökarängen om totalt 296 välplanerade lägenheter, exklusive ett mindre antal lokaler, uppförda 1947-1952. Detta bestånd totalrenoverades under åren 2004-2008. Såväl byggnader som lägenheter håller en hög och enhetlig standard.

 

Visningsdagen avslutades med Hebas största projekt som är fyra hyreshus med totalt 184 lägenheter och 1.460 kvm lokalyta som nu Skanska färdigställer i Flemingsbergsdalen. Dessa fastigheter ligger alldeles intill pendeltågsstationen i Flemingsbergs centrum, där nu Skanska bygger en ICA Maxi och en sporthall.

 

Inflyttningen till Hebas bostäder i Flemingsberg sker succesivt med start i november i år och avslutas i augusti 2017. Hebas projekt i Flemingsberg har underjordiska garage, varav Heba hyr ett och Skanska ett.

 

Presumtionshyran för Hebas bostäder är satt till 1.790 kr/kvm med tillägg för varmvatten med 40 kr/kvm.

 

Hebas bostäder i Flemingsberg är efterlängtade eftersom Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande i Huddinge, vid byggstarten i augusti 2015 sa:

 

– I Flemingsberg pågår en byggboom där cirka 25 Mdr kr investeras i nya bostäder, lokaler och arbetsplatser till år 2030. Flemingsberg är den kommundel som väntas växa mest i Huddinge kommun.

 

Huddinge, som nu är den nästa största kommunen i Stockholms län med 106.000 invånare växer starkt eftersom befolkningen i Huddinge beräknas öka med omkring 16.500 personer mellan åren 2011 och 2021.

 

Vid samma tillfälle, vid byggstarten i Flemingsberg, framhöll vd Lennart Karlsson att Heba hade fått det bästa läget i Huddinge, med en närhet om drygt 100 meter till pendeltågsstation, i nya kvarter med ett nytt torg och med handel, butiker, helt nära sjukhus, högskola och sporthall. Allt detta intill Orlångens vackra naturområde.

 

I en kommentar kan sägas att nu arbetar Heba intensivt för att få markanvisningar och för att kunna köpa fler projekt, eftersom Stockholms stads majoritet siktar på att det ska byggas 40.000 nya lägenheter i Stockholm till år 2020. I denna stora byggplan ska Heba vara med som en betydande aktör. LE