22 juni 2021
torsdag, 21 april 2016 15:37

Wallenstam bygger Umami i Hallonbergen

Skrivet av 
alt

Arkitektbyråerna Sandell & Sandberg och Fojab samt reklambyrån BerntzonBylund arbetar med Wallenstam för att i ett första skede förverkliga visionen för Umami Hallonbergen.


Wallenstam börjar i år bygga ett helt nytt område i Hallonbergen Sundbyberg. Området heter Umami och kommer att bestå av cirka 900 lägenheter som kompletteras med affärslokaler och mötesplatser. Den första etappen med drygt 200 lägenheter och kommersiella ytor har planerad byggstart sista kvartalet 2016. Utvecklingen av redan befintliga lokaler och fastigheter påbörjas direkt.
    

Detaljplanen för den utvecklingstomt som Wallenstam förvärvade i mars 2015 är antagen, nu tas nästa steg tillsammans med arkitekter och stadsutvecklare. Namnet ”Umami” kommer från den femte grundsmaken, något alla känner igen men kanske inte omedelbart kan definiera. Blandad arkitektur, blandade hyresrätter och bostadsrätter samt fokus på hälsa, aktivitet och nära till upplevelser ska bidra till att skapa den känslan.
    

– Vår vision för Umami är inte bara att utveckla en tomt, utan att bidra till utvecklingen av ett nytt område. Under en tioårsperiod framöver kommer vi att utveckla ett nytt inspirerande område med ett brett utbud av bostäder, affärer, restauranger, mötesplatser och öppna ytor, säger Mathias Aronsson, vice vd Wallenstam.