29 januari 2023
tisdag, 10 november 2015 10:58

Stena ökar fokus på nyproduktion

Skrivet av 
alt

                                                                                                                     
Stena Fastigheter driver för närvarande en omfattande nyproduktion av lägenheter och nu förstärker bolaget organisationen för nyproduktion ytterligare i Stockholm och Göteborg.
    

I Stockholm har Stena anställt Louise Strömbeck (bilden t v), närmast från Peab, som nyproduktionschef för Stockholmsmarknaden. Dessutom har Ragnar Stenport (mitten) rekryterats som projektutvecklingschef för Stockholmsmarknaden. Han har tidigare jobbat med projektledning för bostäder på HSB Bostad, Ikano Bostad och senast hos Forsen Projekt.
    

I Göteborg har Stena anställt Mattias Klintbäck (bilden t h) som nyproduktionschef. Han har över 20 års erfarenhet från branschen och har senast arbetat som affärsområdeschef för bostäder på Wästbygg AB. Tidigare har han bland annat arbetat på Peab respektive JM.
    

För närvarande bygger Stena totalt 1.000 lägenheter i Bredäng och Gustavsberg i Stockholm samt i Gröna Nöbbelöv, Lund och på Dragörkajen i Malmö. Och under första kvartalet nästa år påbörjar bolaget nybyggnation av cirka 1.300 lägenheter i Vegastaden i Stockholm – Stena Fastigheters enskilt största byggprojekt någonsin.
    – Det är roligt att vi nu har kommit igång med nyproduktionen av lägenheter på allvar. I dagsläget har vi möjlighet att bygga ytterligare 8.000 lägenheter, i huvudsak på egen mark, säger Christel Armstrong Darvik, koncernchef Stena Fastigheter.