1 december 2022
måndag, 07 september 2015 19:42

Emanuelsson tillträder som ny vd för Locum

Skrivet av 
alt

                                                                                                                    

Igår tillträdde Patrik Emanuelsson (bilden) sin tjänst som vd för Locum AB. Han kommer närmast från Micasa Fastigheter, Stockholms stads fastighetsbolag för vård och omsorg, där han varit vd sedan 2013. Dessförinnan var han vice vd och fastighetschef på Svenska Bostäder.

 

På Locum kommer Patrik Emanuelssons uppgift vara att driva arbetet med att förvalta och utveckla vårdens fastigheter och lokaler för att skapa största möjliga värden för vården och kunna möta framtidens vårdbehov.

 

– Patrik har god kännedom om både byggande och förvaltning av offentligt ägda fastigheter. Detta kombinerat med ett gott ledarskap ger honom förutsättningen att leda Locum framgångsrikt, säger Toivo Heinsoo, landstingsdirektör vid Stockholms läns landsting.

 

Mellan år 2010 och 2020 beräknas befolkningen i Stockholms län öka med 350.000 personer. För att möta framtidens vårdbehov genomför Stockholms läns landsting just nu en av de största satsningarna någonsin inom hälso- och sjuk-vården. En satsning på totalt 42 Mdr kr ska resultera i mer vård, bättre lokaler och nya arbetsmetoder.

 

– Jag är väldigt stolt över att få förtroendet att leda Locum i en tid där framtidens hälso- och sjukvård nu tar form. Professionell och affärsmässig fastighetsförvaltning och utveckling är nyckeln till att skapa en bättre vårdmiljö för såväl patienter som medarbetare i vården, säger Patrik Emanuelsson.